Serik’te Deve Güreşleri Yapıldı

https://i0.wp.com/b1302.hizliresim.com/16/k/k6ujj.jpg

Serik ilçesinde yapılan ve elde edilen gelir Sarıabalı Köyü’nün içme suyu hattının yapılması için kullanılacak deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Aspendos Antik Tiyatrosu’nun yanındaki alanda düzenlenen ve elde edilen gelirin Sarıabalı köyünde içme suyu hattı inşası için kullanılacak deve güreşlerine 30 deve katıldı. Renkli görüntülere sahne olan güreşlerde, birbirleriyle mücadele eden develerin zaman zaman seyircilerin bulunduğu bölümlere doğru kaçması, kısa süreli paniklere yol açtı.

https://i0.wp.com/b1302.hizliresim.com/16/k/k6umu.jpg

Güreşler hakkında bilgi veren Sarıabalı köyü muhtarı Nail Sargın, güreşlerde 30 devenin mücadele ettiğini, elde edilen gelir ile köylerine içme suyu hattı yapılacağını bildirdi.

Deve güreşlerinin ata sporu olduğunu kaydeden Sargın, organizasyon sayesinde gençlerin de deve güreşlerini tanıma fırsatı bulduklarını anlattı. Sargın, güreşlere Antalya’nın bazı ilçeleri ile Aydın, Muğla ve İzmir’den de develerin katıldığını sözlerine ekledi.

https://i0.wp.com/b1302.hizliresim.com/16/k/k6ur5.jpg

Öte yandan güreşleri AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Serikli Prof. Dr. Ramazan Çalık, Antalya Polis Evi Müdürü Ramazan Etli’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

https://i0.wp.com/b1302.hizliresim.com/16/k/k6uuw.jpg

Aspendos Antik Tiyatrosu’nu gezmek için bölgeye gelen bazı turistler de güreşleri izledi. Özellikle Japon turistler deve güreşlerine oldukça ilgi gösterdi.

https://i0.wp.com/g1302.hizliresim.com/16/k/k6v28.jpg

serikhaber hakkında

Serik ve Antalya bölgesi ile ilgili tüm haberler ve yorumları burada.

02/17/2013 tarihinde Abdurrahmanlar, Anket, Çanakçı, Belek Gündem, Belek Siyaset, Belek Turizm, Burmahancı, Etler, Gebiz, Haber, KArıncalı, Kuşlar, Muhtar Nail Sargın, Nebiler, Sarıabalı, Serik Çiftçi, Serik Esnaf, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi, Serik Gündemi, Serik Siyaset, Serik Tarihi, Serik Tarım, Tekke, Yanköy içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın