Yaklaşan Yerel Seçimler ve Serik

Malum Yerel Seçimler yaklaşıyor. Mevcut Belediye Başkanlarımız (Serik-Belek-Boğazkent-Belkıs-Kadriye başta olmak üzere) Başkanlık dönemlerinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve hizmetleri halka anlatma telaşına düştüler.
Fakat düştükleri en büyük hata gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve hizmetleri duyurabilmek için hala eski yöntemleri tercih ediyor olmaları. Kendilerini ancak Cuma günleri yayınlanan yerel gazetelerin sayfalarında görebiliyoruz. Bu medya araçları ise cuma günleri dağıtılıyor ve dağıtıldığı yerde kalıyor. Ne eve gidiyor, ne de kemikleşmiş hedef kitlesinin dışına çıkabiliyor.

Halbuki Belediye Başkanlarımız İnternet Sitelerini, Facebook Sayfalarını, Twitter Hesaplarını (Twitter’ı kullanan neredeyse yok) etkin kullansalar, halk üzerinde kısa sürede ve çok daha etkin, çok daha kalıcı etki bırakabilirler.

Serik Belediyesi kısmen Sosyal Medya araçlarını kullanmaya çalışıyor ama başarılı olduğu söyleyemeyiz. İcraatlarının hepsini bu sayfalardan duyurmadığı gibi Bu sayfalar sürekli güncellenmiyor.

Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı’nın bir Twitter hesabı olmasına rağmen bu hesap üzerinden bir mesaj yayınlamış değil. umuyoruz bu hesabı etkin kullanır.
Belde belediyeleri ve belediye başkanları  ise internet namına herhangi bir kullanım gerçekleştirmektedir. İşin üzücü yanı ise Türkiye Turizminin kalbinin attığı bölgemizde Bölge Tanıtımı için de önemli Sosyal Medya kullanımı yok denecek kadar az.

Umuyoruz en kısa sürede Serik Bölgesinde bulunan Siyasetçilerimiz ve Kurumlarımız Sosyal Medya’da yerlerini alarak kendileri hakkınjda etkin tanıtım yapmaya başlarlar.

serikhaber hakkında

Serik ve Antalya bölgesi ile ilgili tüm haberler ve yorumları burada.

08/15/2012 tarihinde Köşe Yazısı içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın